koffie-grannen

De beste koffiebonen voor uw bar koffiezetapparaat

Nu u uw koffiezetapparaat hebt aangeschaft dat een espresso van hoge kwaliteit met geurige aroma’s produceert, is het gepast om te kijken naar de oorsprong van deze zeer bijzondere smaak die in elke koffie zit. Heel vaak is deze aromatische kracht afkomstig van de koffiebonen die u in uw machine doet. Koffiebonen hebben namelijk over de hele wereld veel succes dankzij de kwaliteit van hun aroma’s en hun fruitige smaak, veel meer dan voorgemalen koffie.

kfAls u dus een koffiezetapparaat of een espressomolen in uw bar hebt staan, hebt u ook de keuze gemaakt om voor koffiebonen te kiezen. Veel mensen zijn tevreden met het kopen van een koffie tegen de laagste prijs, zonder de moeite te nemen een mening te hebben over andere details zoals balans, aroma, kwaliteit, oorsprong, melange, smaaknoten, zuurgraad of branding. De vergissing bestaat erin te geloven dat de keuze van koffiebonen triviaal is en dat het verschil tussen een boon uit Colombia, Ethiopië of Brazilië niet zal worden geproefd. Bovendien zijn er uitstekende biologische en niet-biologische koffiebonen voor een zeer interessante prijs.

Dus rijst de vraag: wat zijn de beste koffiebonen voor uw professionele machine?

Het vinden van de beste koffiebonen is een subjectief proces

De jacht op de beste koffiebonen is inderdaad ingewikkeld, want koffie hangt af van de smaak en de verwachtingen van elk individu. Sommige mensen houden van Arabica-bonen, die dankzij het branden van de bonen een volle, aromatische en fruitige kwaliteitskoffie opleveren, terwijl anderen zullen kiezen voor een selectie Robusta-bonen, die een volle, cafeïnehoudende espresso met meer zuurheid opleveren. Uiteraard is er het criterium biologische koffie of niet, afhankelijk van de oorsprong van de bonen, die in vele landen van de wereld kunnen worden geproduceerd en gebrand, zoals Brazilië, Ethiopië of Colombia. De keuze van uw koffiebonen voor uw machine hangt niet alleen af van de prijs.

Koffie is een complex product, en de kwaliteit van de bonen hangt af van het brandproces, de herkomst en natuurlijk uw smaak. Dus welke koffiebonen moet je kiezen om een mokka of espresso te maken met je bean-to-cup koffiezetapparaat?

Top 3 beste koffiebonenzwarte-koffie

Er zijn veel koffiebonen met verschillende smaken, die telkens anders zijn. Industriële koffie of ambachtelijke branding, melange of microlot, branding van verschillende oorsprong… De diversiteit van koffiebonen is grenzeloos.

Wij zullen u helpen een keuze te maken uit een selectie van koffies met verschillende oorsprong. Omdat elke smaak anders is, wilden wij een zo objectief mogelijke selectie maken op basis van de meest verkochte koffiebonen.

100% arabica koffiebonen

Dit is ongetwijfeld de beroemdste koffie ter wereld, de 100% Arabica. Dit soort koffie biedt een explosie van smaken in de mond en een grote verscheidenheid aan aroma’s. Arabica heeft een superieure aromakwaliteit dan Robusta en wordt vaak de beste koffieboon ter wereld genoemd.

Quality Roasters Koffie – 100% Arabica bonen 4 oorsprongsgebieden: Colombia, Oeganda, Brazilië en Honduras (4x250g)

100% Arabica gebrande koffiebonen van 4 verschillende oorsprong. Natuurlijk aroma en originele smaak

 • Ideale doos om cadeau te geven en te proeven met 4 verpakkingen van 250g uit Colombia, Brazilië, Honduras en Oeganda.
 • De koffiebonen zijn met de hand gebrand om de kwaliteit van elke herkomst en elke boon naar boven te halen, afhankelijk van de grootte en de hoogte van de oogst.
 • Geschikt voor alle soorten koffiemachines: automatische, espresso-, Italiaanse, pers- en filtermachines, afhankelijk van de maalgraad
 • Verpakt met een ritssluiting om de kwaliteiten en aroma’s van de bonen zo lang mogelijk te bewaren.

De beste in Italië gebrande koffiebonen

Italië, de bakermat van de espresso, is ongeëvenaard in het branden van koffiebonen. Deze koffiesoorten, die over de hele wereld bekend zijn, hebben een meer verfijnde branding die een krachtige, volle smaak biedt. Ze bestaan hoofdzakelijk uit Arabica- en Robusta-mengsels om elk kopje een intense smaak en aroma, een lichte romigheid en een donkerdere kleur te geven.

Guggenheimer Koffie – 2x500g Supreme & Arabica koffiebonen2x500

Dit is een medium gebrande koffie met een delicaat schuim en tonen van chocolade, karamel en hazelnoot. Lage zuurgraad, volle body met florale tonen en fruitige bonen.

 • Langzaam en ambachtelijk roosteren. De koffiebonen worden langzaam gebrand, tot wel 30 minuten, voor een optimaal resultaat en beter dan industriële koffie. Zo worden de zure en bittere smaken verzwakt en wordt de smaak van uw espresso versterkt.
 • Compatibel met alle machines, deze koffieboon is ideaal voor automatische of espressomachines.
 • Alle kopjes van deze koffie bieden de brandervaring en de knowhow van het merk. Elke soort wordt gebrand en men laat de bonen 72 uur rusten alvorens ze te verpakken, zodat de aroma’s bewaard blijven.
 • Oorsprong: Deze koffie wordt gebrand in de regio Napels en het gebruik van bonen van de beste kwaliteit is gegarandeerd. De Arabica bonen komen uit Brazilië, Colombia en Ethiopië.

De ambachtelijke en biologische koffiebonen

Genieten van een kopje koffie met respect voor het milieu en eerlijke handel is heel goed mogelijk.

colonelcafeColonel Café – 2x250g door een vakman gebrande koffiebonen uit Zuid-Amerika

Deze koffie is perfect ambachtelijk. Zeer langzaam geroosterd bij een temperatuur van 200 graden, behouden de bonen hun aroma perfect. Dit model is ideaal als u een koffie wilt proeven die nog niets van zijn smaak heeft verloren sinds hij werd geoogst.

Een “monnikskap” branding die een evenwichtige koffie garandeert. U hoeft niet te kiezen tussen soorten of variëteiten. Elke koffieliefhebber zal tevreden zijn
Hersluitbare verpakking om een optimale bewaring van de kwaliteit van de bonen te garanderen.
De kolonelskoffies maken het mogelijk de strijd aan te binden tegen de ontbossing in Zuid-Amerika, de uitbuiting van onderbetaalde boeren en kinderarbeid. Door deze koffie te kopen, kunnen we ook een beetje meer pesticiden van de koffievelden verbannen en naar een betere wereld toewerken.

Wij raden u ook aan meer te weten te komen over het soort koffie dat u moet kiezen naargelang uw wensen.

Partagez !
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *